Joomla! Logo

Welkom op de website van

M.H. van Meurs en Zn

Joomla! Logo
http://architectenweb.nl/Bin/News/9758.jpg

 

Powered by

Jack Weissmann

Websolutions

 

Roeven daken

Een roevendak is een schuinaflopend dak waarvan de bedekking bestaat uit zinken platen. Een roevendak kent op zich geen bijzondere vorm, het is de dakbedekking van zink die het dak anders maakt. Roevendaken zijn geschikt voor daken met een lichte tot steile helling.

Op het dakbeschot van het schuine dak worden houten latten aangebracht van circa 5 centimeter breed en circa 7 centimeter hoog. Deze roeflatten zijn iets trapeziumvormig; de smalle zijde komt aan de onderkant, op het dakbeschot.

Tussen de roeflatten worden zinken platen met opstaande rand bevestigd. Om het dak waterdicht te maken, worden de aansluitingen tussen de zinken dakbanen en de roeflatten afgedekt met afdeklijsten ofwel roefkappen, die over de roeflatten worden heengelegd en over de opstaande rand van de zinken platen heen vallen. Meestal worden er alleen roeflatten in de lengte aangebracht.

Als de zinken banen langer zijn dan 10 meter worden ook dwarslatten gebruikt. Dan moeten er echter ook voorzieningen voor de afvoer van water worden gemaakt.

Een roevensysteem is geschikt voor daken met een helling van minimaal 3 graden; bij voorkeur is de dakhelling echter 7 graden of meer. Het roevensysteem wordt ook toegepast als gevelbekleding.

Een roevendak is een traditionele dakbedekking. Het heeft een ambachtelijke, robuuste en strakke uitstraling.

Een mooi voorbeeld van een woonhuis dat wij gemaakt hebben in Vught ziet u als u klikt op SPECHTBOS

 

Al 35 jaar een begrip...

LOODGIETERS- EN INSTALLATIEBEDRIJF 

Ruiterskampweg 2, 5222 BB  's-Hertogenbosch,

Telefoonnummer 073-6233999

 

 

 

http://www.architectenweb.nl/Bin/News/9759.jpg

http://www.architectenweb.nl/Bin/Products/200807/49188.jpg

http://foto.pmg.be/EVA/EVA0144N01_v1F154920_groot.jpg