Joomla! Logo

Welkom op de website van

M.H. van Meurs en Zn

Joomla! Logo
   Projecten

 

Sedum daken

Het is snel gegaan met de groene daken. Werd zo’n dak tot voor kort nog beschouwd als een grappige hobby van wereldvreemde natuurfreaks, de laatste jaren laten alle zichzelf respecterende gemeenten hun – over het algemeen platte – gemeentehuizen, politiekantoren en brandweerkazernes bekleden met een tapijt van vetplantjes (sedum). Datzelfde zien we gebeuren bij de onderkomens van sport- en natuurverenigingen. Om maar te zwijgen van ondernemers, die staan te trappelen om het dak van hun bedrijf te laten beplanten.

De groeiende populariteit van groene daken heeft veel te maken met de wens het milieu tegemoet te komen. Groen op het dak neemt een groot deel van het regenwater op dat anders in het riool terecht zou komen – met overbelasting en overstroming als gevolg. Het verbetert de luchtkwaliteit doordat het fijnstof opvangt, en het vermindert geluidsoverlast.

Maar ’milieu’ is niet de enige reden waarom een dak met vetplanten, mos of kruiden zo gewild is. Beplanting op het dak beschermt de dakbedekking, die daardoor veel langer meegaat. Het verbetert het woon- en leefmilieu, wat vooral in stedelijke gebieden geen overbodige luxe is. Het reguleert de binnentemperatuur, zodat het ’s winters langer warm blijft en ’s zomers langer koel. En het lokt insecten en dus ook vogels naar het dak.

Een mooi voorbeeld van een woonhuis dat wij gemaakt hebben in Vught ziet u als u klikt op SPECHTBOS

 

Al 35 jaar een begrip...

LOODGIETERS- EN INSTALLATIEBEDRIJF 

Ruiterskampweg 2, 5222 BB  's-Hertogenbosch,

Telefoonnummer 073-6233999

 

 

 

http://www.esveld.nl/images/sedum1.jpg

http://www.splitkorrel.nl/wp-content/uploads/2011/09/foto-sedum-11-570x377.jpg

http://www.eerlijkbuitenleven.nl/data/424.jpg