Joomla! Logo

Welkom op de website van

M.H. van Meurs en Zn

Joomla! Logo
   Projecten

 

Shingles daken

Bitumineuze shingles, ook wel bitumineuze leien genoemd, bestaan uit een met bitumen geïmpregneerde inlage van glasvlies die aan beide zijden is bedekt of gecoat met bitumen. Aan de bovenzijde is de shingle voorzien van een fabrieksmatig aangebrachte beschermlaag van gekleurd mineraal. Aan de onderzijde afgestrooid met fijn zand. Bitumineuze shingles worden schubvormig gelegd op schuine daken en imiteren een leien dak. Doordat ze lichter in gewicht zijn dan bijvoorbeeld pannen, vormen ze een goed alternatief voor schuine daken.

De voordelen van Shingles zijn:

  • licht gewicht
  • grote variëteit aan vormen
  • grote variëteit aan kleuren


Shingles zijn standaard rechthoekig, 900 mm lang en 300 mm hoog. Er zijn diverse vormen, dikte en kleuren beschikbaar. In overleg kan worden gekozen voor een ander type dan het standaard type, zoals shingles met een bijzonder of rijk schaduweffect of shingles met een rustiek aanzicht.

Dakbedekkingssystemen

Wij passen, afhankelijk van de dakhelling, twee systemen toe voor het bevestigen van bitumineuze shingles. Voor daken met een helling tussen 25 en 90 graden worden de bitumineuze shingles mechanisch bevestigd op de onder-constructie. Op daken met een flauwe helling tussen 15 en 25 graden wordt er eerst nog een waterdichte onderlaag van gebitumineerd polyestermat mechanisch bevestigd.

Al 35 jaar een begrip...

LOODGIETERS- EN INSTALLATIEBEDRIJF 

Ruiterskampweg 2, 5222 BB  's-Hertogenbosch,

Telefoonnummer 073-6233999

 

 

http://www.bakkerdehouthandel.nl/webshop/media//Dakshingles.jpg

http://www.hoekdak.nl/Files/Image/Shingle.jpg

http://www.iko.be/documents/graphics/references/reference-shield-facade.jpg